• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Διάσταση απόψεων Τσακαλώτου - Στουρνάρα

  Διάσταση απόψεων, αναφορικά με τον ρόλο των μη συστημικών τραπεζών στην ανάπτυξη και των αποταμιεύσεων στη μετά μνημόνιο εποχή, σημειώθηκε ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΟΒΕ.
 2. Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Πιθανή λύση μεταξύ Ε.Ε. - ΗΠΑ για τους δασμούς

  Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Πέτερ Αλτμάιερ διατύπωσε σήμερα την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να καταλήξουν σε έναν συμβιβασμό αυτήν την εβδομάδα στη διένεξη με επίκεντρο την επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
 3. Πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

  Με πτώση έκλεισαν όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
 4. Φ. Γεννηματά: Αύξηση του κατώτατου μισθού με επαναφορά της ΓΣΣΕ

  Αύξηση του κατώτατου μισθού μέσω τη επαναφοράς της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πρότεινε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
 5. Χ.Α.: Υποχώρηση γλυκά, προς τις 800 μονάδες, χωρίς νέες πιέσεις στις δημοπρασίες

  Στην πρώτη συνεδρίαση της προτελευταίας εβδομάδας του Μαρτίου, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών πτωτική δυναμική, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφάνιζαν πτώση. Είχε ωστόσο αρκετές ομοιότητες με τις προηγούμενες. Πτωτική πορεία μετά από καθοδική έναρξη και εγγραφή του μέγιστου τρία λεπτά μετά το άνοιγμα στις 813,82 (-0,01%) από 818,22 μονάδες την περασμένη σύνοδο. Ακολούθησε η αναζήτηση του ελάχιστου ημέρας στις 804,57 (-1,15%) από 811,02 μονάδες την Παρασκευή και στη συνέχεια εμφάνιση ανοδικής πορείας που τον οδήγησε στις 17:00 στις 807,18 (-0,83%) μονάδες. Οι δημοπρασίες τον έκλεισαν στις 807,44 από 813,91 που ήταν πάλι κάτω από το μέσον της ημερήσιας διακύμανσής του.
 6. Γ. Στουρνάρας: Επενδυτικό «σοκ» και συνέχιση μεταρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων για τη χώρα

  Την ανάγκη της μετάβασης της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο πιο εξωστρεφές αναπτυξιακό πρότυπο, το οποίο μπορεί να επέλθει με ένα επενδυτικό «σοκ», υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΙΟΒΕ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
 7. Παράγωγα: Με πτώση υπολογίσιμη προς το τέλος, η πρεμιέρα των ΣΜΕ Απριλίου

  Στη σύνοδο της Δευτέρας οι θεσμικοί έδωσαν στον 25άρη, πτωτική κίνηση σε τρεις ζώνες τιμών.
 8. ΟΟΣΑ: Η «μαύρη εργασία» παραμένει πρόκληση για την Ελλάδα

  Η «μαύρη εργασία» παραμένει πρόκληση για την Ελλάδα, διαπιστώνει ο ΟΟΣΑ και συστήνει μείωση της υψηλής φορολογίας της εργασίας των χαμηλά αμειβόμενων εργαζόμενων. Η έκθεση (Economic Policy Reforms 2018: Going for Growth) του Οργανισμού αναφέρει ότι η Ελλάδα βελτίωσε τη φορολογική συμμόρφωση και μείωσε, με ισχύ από το 2019, κατά το ένα τρίτο το αφορολόγητο όριο για τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
 9. ΙΟΒΕ: Αναγκαία η αλλαγή αναπτυξιακού προτύπου

  Αλλαγή του δημοσιονομικού μίγματος που στηρίζεται στην φορολόγηση, ελάφρυνση του χρέους και διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση σε αυτές που αφορούν τις επιχειρήσεις, για να υπάρξει προσέλκυση ξένων κεφαλαίων ζητεί το ΙΟΒΕ. Επισημαίνει ότι για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης χρειάζεται αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου.
 10. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του 67% του ΟΛΘ

  Μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά στη μεταβίβαση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) στην εταιρεία ειδικού σκοπού «South Europe Gateway Thessaloniki Ltd» (SEGT), σύμφωνα με πηγές της κοινοπραξίας «DIEP GmΒH- Terminal Link SAS- Belterra Investments Ltd», στην οποία περνά το πλειοψηφικό πακέτο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και επικαλείται το ΑΠΕ.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)