• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Αναδρομική μείωση προστίμων για εκπρόθεσμη καταβολή φόρου

  To σύστημα υπολογισμού των προστίμων (προσαυξήσεων και τόκων) εκπρόθεσμης καταβολής φόρων, το οποίο προβλέπει ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών (ο ν. 4174/2013) για φορολογικές υποθέσεις από την 1η-1-2014 και μετά, επεκτείνεται πλέον και στις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των ετών προ του 2014, εφόσον από την εφαρμογή του προκύπτει μικρότερη επιβάρυνση για τον ελεγχόμενο φορολογούμενο. 
 2. Fitch: Αναβάθμιση της Πορτογαλίας σε ΒΒΒ

  Σε «ΒΒΒ» από «ΒΒ+» προηγουμένως, αναβάθμισε ο οίκος Fitch Ratings την αξιολόγηση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Πορτογαλίας, με σταθερή προοπτική (outlook).
 3. Παράγωγα: Ο τζίρος της εκπνοής, ως συνήθως, υποχώρησε

  Στη σύνοδο της Παρασκευής οι θεσμικοί έδωσαν στον 26άρη μικτή πορεία και κύρια μέσα σε αρνητικό πεδίο.
 4. Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Έγκριση της δημόσιας πρόταση της Γ. Αποστολόπουλος για το Υγεία

  Την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου σχετικά με την προαιρετική δημόσια πρόταση της εταιρείας «Γεώργιος Αποστολόπουλος Εταιρεία Συμμετοχών Α.Ε» προς τους μετόχους της εταιρείας «Υγεία», αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
 5. Βάιντμαν: Πώς θα απορροφούνται καλύτερα οι αναταράξεις στην Ευρωζώνη

  Η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης κερδίζει δυναμική, ωστόσο οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν βοηθούν, αναφέρει ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα FAZ. «Ρίχνοντας μια ματιά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αποκαλύπτεται πώς μπορούν να γίνουν πιο ανθεκτικές οι νομισματικές ενώσεις», σημειώνει ο κ. Βάιντμαν.
 6. Χ.Α.: Τέλος ανοδικής εβδομάδας (+3,65%) με φρένο στο βηματισμό της αγοράς (+0,02%)

  Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας με το triple witching, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μια ιδιόμορφα ανοδική δυναμική μετά από άνοιγμα με οριακό πτωτικό χάσμα.
 7. ΗΠΑ: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο

  Αύξηση 0,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, λόγω της ανάκαμψης στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου, μετά τους τυφώνες. 
 8. Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο

  Μειώθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο, καθώς υποχώρησαν οι εξαγωγές. 
 9. Αναβολή για την Πέμπτη της υπογραφής της συμφωνίας πώλησης του 67% του ΟΛΘ

  Αναβάλλεται για την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 18.00, η υπογραφή της αγοραπωλησίας του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, κατόπιν συμφωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων μερών και για λόγους ανωτέρας βίας που αφορούν την τράπεζα Promsvyazbanκ, εκδότη της εγγυητικής επιστολής της συναλλαγής.
 10. Μικρότερα πρόστιμα για εκπρόθεσμες δηλώσεις που αφορούν χρήσεις έως 31.12.2013

  Μικρότερα πρόστιμα προβλέπονται για την υποβολή εκπρόθεσμων χρεωστικών δηλώσεων που αφορούν χρήσεις, περιόδους, υποθέσεις και γενικά φορολογικές υποχρεώσεις έως 31.12.2013.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)