• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Πετρέλαιο: Σενάρια για επιστροφή στα 100 δολάρια

  Με ένα άλμα 3% στις τιμές του πετρελαίου υποδέχθηκε σήμερα η αγορά την είδηση ότι το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό στρατιωτικό drone, η οποία και πυροδοτεί φόβους για μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσιγκτον. Το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή ανεβαίνει επικίνδυνα και επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια για εκτίναξη των τιμών του αργού στα 100 δολάρια. 
 2. Υπογραφή σύμβασης για έργα στο Τζάνειο Νοσοκομείο

  Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανακατασκευή και διαμόρφωση χώρων του β’ ορόφου του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά «Τζάνειο» για την εγκατάσταση Καρδιολογικού τμήματος, Αιμοδυναμικής μονάδας και Εργαστηρίων Κόπωσης και Υπερήχων.
 3. Δ. Δημητρίου (ΔΑΑ): Πιο κοντά ο χρονικός ορίζοντας επενδύσεων στον Αερολιμένα Αθηνών

  Η αύξηση της επιβατικής κίνησης φέρνει πιο κοντά τον χρονικό ορίζοντα των επενδύσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Δημήτρη Δημητρίου, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών.
 4. ΥΠΕΝ: Η κινδυνολογία για το μέλλον της ΔΕΗ συνεχίζεται

  «Η κινδυνολογία για το μέλλον της ΔΕΗ συνεχίζεται, από τη Ν.Δ. για τρίτη συνεχόμενη χρονιά», τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή το «σφυροκόπημα» που δέχεται η μετοχή της Επιχείρησης και τις ανησυχίες για τη ρευστότητά της.
 5. Σε κλοιό πιέσεων η στερλίνα, μετά την προειδοποίηση της BoE

  Την απόφασή της να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), η οποία και αναθεώρησε στο μηδέν την εκτίμησή της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2019. 
 6. Επενδύσεις 24,9 εκατ. ευρώ φέτος από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ

  Την εκτίμησή του ότι οι νέες συμβάσεις συνδέσεων φυσικού αερίου στο δίκτυο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σε Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία θα φτάσουν τελικά φέτος τις 22.000, υπερβαίνοντας σημαντικά τον αρχικό στόχο των 16.000, διατύπωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Λεωνίδας Μπακούρας.
 7. Καταβάλλονται αύριο 5,4 εκατ. ευρώ σε 5.457 δικαιούχους από τον ΕΛΓΑ

  Αύριο Παρασκευή θα πληρωθούν αποζημιώσεις ύψους 5,4 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ. Πιο συγκεκριμένα, θα καταβληθούν 5.366.500,74 ευρώ σε 5.457 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, με την πληρωμή να αφορά κυρίως αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου για το έτος ζημιάς 2018.
 8. «Βραχυκύκλωμα» στο Χ.Α.

  Η προσπάθεια του ελληνικού χρηματιστηρίου για αντίδραση «βραχυκύκλωσε» από τις νέες ανησυχίες για την ΔΕΗ. Με την μετοχή της επιχείρησης να δέχεται σφυροκόπημα, ο Γενικός Δείκτης κινείται σε αρνητικό έδαφος, αν και με περιορισμένες απώλειες. 
 9. ΔΕΗ: Φόβοι για ταμειακή «ασφυξία» από τα αρνητικά EBITDA του πρώτου τριμήνου  

  Το «πέρασμα» σε αρνητικό πρόσημο των EBITDA της ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 επιβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης, σημειώνοντας πως αν αυτή η εικόνα δεν αναστραφεί άμεσα, τότε είναι δεδομένο πως θα εξανεμιστεί η έτσι και αλλιώς περιορισμένη ρευστότητα που διαθέτει η επιχείρηση.
 10. Ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο 627 εκατ. ευρώ η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία

  Ανάδοχος για σιδηροδρομικό έργο προϋπολογισμού 627 εκατ. ευρώ αναδείχθηκε η ΑΚΤΩΡ στη Ρουμανία, ως μέλος κοινοπραξίας (30%) με τις εταιρείες ALSTOM (30%), ARCADA (20%) και Euroconstruct (20%). 

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)