• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Citi: Οι προκλήσεις για Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία

  Στις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία στέκεται στο τελευταίο της ενημερωτικό δελτίο η Citi, ενώ αναφέρεται και στην πορεία της βρετανικής, της γαλλικής και της ισπανικής οικονομίας.
 2. Η Εθνική Τράπεζα χορηγός του διεθνούς βραβείου καλύτερου ελληνικού τυριού

  Με σκοπό τη στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα, η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει την υλοποίηση ενεργειών και δράσεων, εστιάζοντας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραγωγής και τυποποίησης ελληνικών αγροτικών προϊόντων.
 3. Γιατί η ΕΚΤ έμεινε τρία χρόνια πίσω από τη FED;

  Έτοιμη να αυξήσει το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά επιπλέον 25 μονάδες βάσης απόψε είναι η Federal Reserve. Θα είναι η όγδοη αύξηση επιτοκίων από τα τέλη του 2015, την ώρα που στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει απλώς ανοίξει η συζήτηση για το θέμα. Η μεγάλη απόκλιση στο βηματισμό των δύο κεντρικών τραπεζών είναι ενδεικτική των βαθύτατων πληγών που άφησε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρωζώνη- σε οικονομία, τράπεζες, αγορές, αλλά και πολιτική σκηνή. 
 4. Πιο ψηλά ο πήχης για το πλεόνασμα 2018

  Στη γραμμή του μεσοπρόθεσμου σχεδίου δημοσιονομικής στρατηγικής όσον αφορά τις προσδοκώμενες δημοσιονομικές επιδόσεις κατά το 2019, αλλά με βελτιωμένες προβλέψεις για το φετινό πρωτογενές πλεόνασμα, αναμένεται να κινηθεί το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, το οποίο κατατίθεται την επόμενη Δευτέρα -ανήμερα του Eurogroup του Οκτωβρίου- στη Βουλή.
 5. Elvictor Group: Γραφείο εύρεσης εργασίας για Έλληνες ναυτικούς

  Αυξάνονται οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ιδιωτικός τομέας αναφορικά με τη ναυτική εκπαίδευση, αλλά και τη ναυτική εργασία στη χώρα μας.
 6. Τι σημαίνει η ενσωμάτωση της HSW για την Attica Group

  Στην πιο αποτελεσματική λειτουργική ενσωμάτωση της Hellenic Seaways (HSW), ώστε να διασφαλίσει για το σύνολο της χρήσης ένα θετικό οικονομικό αποτέλεσμα, ανάλογο αυτού που παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, εστιάζει η διοίκηση του Ομίλου Attica Group.
 7. ΕΚΤ: Ο εμπορικός πόλεμος θα πλήξει τις ΗΠΑ, θα ωφελήσει την Κίνα

  Μπορεί οι ΗΠΑ να διαθέτουν περισσότερα «πυρομαχικά» στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, αλλά έχουν και τα περισσότερα να χάσουν. Αυτό διαμηνύει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία μάλιστα εκτιμά ότι δεν αποκλείεται ο ασιατικός δράκος, μετά και την εφαρμογή των αντιποίνων να είναι σε καλύτερη θέση από ό,τι σήμερα. 
 8. Γερμανία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 το χρέος- τι προβληματίζει την ΕΚΤ

  Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2011 έχει υποχωρήσει το δημόσιο χρέος της Γερμανίας, χάρη στις ισχυρές επιδόσεις της ανάπτυξης, αλλά στην χαλαρή νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διατηρεί το κόστος δανεισμού της στις αγορές σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. 
 9. Μένουν στο Σίτι οι μεγάλες τράπεζες- μόλις 630 θέσεις μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό

  Οι προειδοποιήσεις για «μαζική έξοδο» από το Σίτι εξαιτίας του Brexit δεν έχουν προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Μόλις έξι μήνες απομένουν για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα το σενάριο του no deal έχει φουντώσεις. Παρόλα αυτά οι μεγάλες τράπεζες και επενδυτικοί οίκοι έχουν μεταφέρει ελάχιστες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. 
 10. Deutsche Bank: Σενάριο συγχώνευσης με UBS

  Πιθανούς «μνηστήρες» για τη Deutsche Bank αναζητεί ο γερμανικός και διεθνής Τύπος μετά την απόφαση της κινεζική HNA, μεγαλύτερου μετόχου έως τώρα, να αποχωρήσει από τη γερμανική τράπεζα. Το σενάριο μίας συγχώνευσης με την Commerzbank είχε επανέλθει δυναμικό στο προσκήνιο, αλλά φαίνεται ότι η ίδια η τράπεζα δεν το καλοβλέπει. Κοιτάει λοιπόν προς... Ελβετία.  

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)