• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. Deutsche Bank: Αναμένει καθαρά κέρδη 400 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο

  H Deutsche Bank ανακοίνωσε σήμερα ότι αναμένει για το δεύτερο τρίμηνο του έτους κέρδη προ φόρων περίπου 700 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη περίπου 400 εκατ. ευρώ.
 2. Κίνα: Ανάπτυξη 6,8% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2018

  Ανάπτυξη πάνω από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση παρουσίασε το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Κίνας αυξανόμενο κατά 6,8% σε ετήσια βάση το πρώτο εξάμηνο του 2018 στα 41,90 τρισ. γιουάν (6,27 τρισ. δολάρια) περίπου. Ο στόχος της κυβέρνησης προσδιόριζε τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 6,5%.
 3. Γιατί η φθηνή λίρα «καίει» την οικονομία της Τουρκίας

  Το φθηνό νόμισμα τείνει να προσφέρει στήριγμα σε οικονομίες που περνούν κρίση, δίνοντας ώθηση στις εξαγωγές και τον τουρισμό. Γιατί λοιπόν η υποτίμηση της λίρας κατά περίπου 28% από τις αρχές του έτους «καίει» την τουρκική οικονομία; Η απάντηση κρύβεται σε ένα φιτίλι ύψους 225 δισ. δολαρίων. Δεν είναι άλλο από το βάρος του χρέους σε δολάριο, που καλούνται να σηκώσουν οι τουρκικές επιχειρήσεις. 
 4. Το Πεκίνο προσφεύγει στον ΠΟΕ για τους αμερικανικούς δασμούς

  Προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), αναφορικά με τον κατάλογο των προτεινόμενων δασμών της Ουάσιγκτον σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, κατέθεσε στις 16 Ιουλίου το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.
 5. Επιστροφή φόρου για έναν στους οκτώ

  Μόλις ένας στους οκτώ φορολογούμενους δικαιούται, με βάση και την τελευταία εκκαθάριση της ΑΑΔΕ, επιστροφή φόρου, ενώ ένας στους δύο έχει λάβει μηδενικό εκκαθαριστικό. Από την άλλη πλευρά βέβαια, «βαριά» είναι τα εκκαθαριστικά που έχουν λάβει περίπου 2 εκατ. φορολογούμενοι, αφού καλούνται να πληρώσουν συνολικά περισσότερα από 2 δισ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 1.047,5 ευρώ. Ποσό το οποίο όσο πλησιάζουμε προς τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και των φετινών φορολογικών δηλώσεων, στις 26 Ιουλίου, αναμένεται να ανέβει σημαντικά καθώς οι εισπράξεις από τη συγκεκριμένη «πηγή» του προϋπολογισμού αναμένονται αυξημένες κατά περίπου 500 εκατ. ευρώ σε σχέση με πέρυσι.  
 6. Handelsblatt: Για έκδοση δεκαετούς ομολόγου ετοιμάζεται ο ΟΔΔΗΧ

  Η Eλλάδα πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη στην αγορά με δοκιμαστικές εκδόσεις ομολόγων, αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής Handelsblatt, η οποία υποστηρίζει ότι ο ΟΔΔΗΧ κινείται προς την κατεύθυνση έκδοσης δεκαετούς ομολόγου πριν από τη λήξη του προγράμματος στις 20 Αυγούστου.
 7. Σωκρ. Λαζαρίδης στη «Ν»: Νέα πλατφόρμα ενίσχυσης των καινοτόμων εταιρειών

  Τη συνεργασία του Χρηματιστηρίου με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για τη δημιουργία πλατφόρμας που θα επιδιώξει να διευκολύνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση καινοτόμων εταιρειών ανακοινώνει μιλώντας στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης. 
 8. Γιατί τα μεγάλα δεξαμενόπλοια βρίσκουν φέτος σε... ξέρα

  Το 2018 τείνει να είναι μέχρι τώρα ένα πολύ κακό έτος για την αγορά των δεξαμενοπλοίων, με τους ναύλους και το ποσοστό αξιοποίησης του στόλου να κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα.
 9. Οι μετοχές που «κλέβουν» την παράσταση

  Την Παρασκευή στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Wall Street η μετοχή της Amazon ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 1.800 δολάρια, ύστερα από επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις με κέρδη και τρία συνεχόμενα ιστορικά υψηλά κλεισίματα. Το ράλι καταγράφηκε μετά την καινούργια τιμή-στόχο στα 2.100 δολάρια από 2.000 δολάρια που έθεσε η Cowen για το 2018.
 10. Wyndham: Επέλαση στην Ελλάδα με επενδύσεις και νέες συμβάσεις

  Επέλαση της Wyndham αναμένεται τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με εκπροσώπους της μπορεί και 100 ξενοδοχεία στη χώρα μας να φέρουν κάποιο από τα brands της μεγάλης αυτής πολυεθνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας την επόμενη πενταετία.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)