ΑΝ Έχετε οφειλές

Επαναπροσδιορισμός δόσεων – Κούρεμα οφειλών

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών αποτελεί έναν σημαντικό μηχανισμό στο πλαίσιο της ελληνικής νομοθεσίας, που παρέχει μια ηλεκτρονική διαδικασία για τη ρύθμιση οφειλών χωρίς την ανάγκη προσφυγής στα δικαστήρια.

και πλειστηριασμων

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ

σε Τράπεζες και Funds

ΕΩΣ 420 ΔΟΣΕΙΣ

σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία

ΕΩΣ 240 ΔΟΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Υποβάλετε αίτηση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό

Υπηρεσίες

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ

Η εταιρεία μας βρίσκεται δίπλα σας καθ’ όλη τη διαδρομή της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων αποπληρωμής των οφειλών σας. Με την εμπειρία μας και τον επαγγελματισμό μας, σας προσφέρουμε συμβουλές και υποστήριξη σε αυτήν τη δύσκολη διαδικασία.

i-symfonia-tis-evropaikis-enosis-gia-to-tameio-anakampis

Εξωδικαστικός Μηχανισμός

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
trapezikes-sxeseis

Ρυθμίσεις Δανείων

Επικοινωνία και διαπραγμάτευση με Τράπεζες και Funds.
eikona-veltiosis-stous-deiktes-tis-oikonomias-2

Χρηματοδοτήσεις

Αποτελεσματικές λύσεις για το ταμείο της επιχείρησής σας.
Έχετε απορίες?

FAQ

Ο Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών αποτελεί μια ηλεκτρονική διαδικασία, χωρίς προσφυγή στα δικαστήρια, μέσω της οποίας δύναται να ρυθμιστούν οφειλές προς θεσμικούς πιστωτές, ήτοι χρηματοδοτικούς φορείς (δηλ. τράπεζες και διαχειριστές δανείων), Δημόσιο (δηλ. ΑΑΔΕ) και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (δηλ. ΕΦΚΑ / ΚΕΑΟ).
Μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, παρέχεται και η δυνατότητα ρύθμισης δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

  • Mερική διαγραφή οφειλών

προς το Δημόσιο: έως 75% επί της βασικής οφειλής,
έως 85% επί των προσαυξήσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ και
έως 95% επί των προστίμων της ΑΑΔΕ.

Προς τις τράπεζες και διαχειριστές δανείων: έως 80% επί της βασικής οφειλής, καθώς και έως 100% επί των τόκων.

  • Κατόπιν της ενδεχόμενης ανωτέρω μερικής διαγραφής οφειλής, το υπόλοιπο χρέος δύναται να ρυθμιστεί σε ένα μακροχρόνιο πλάνο αποπληρωμής

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης δύναται να ρυθμιστούν σε έως διακόσιες σαράντα (240) δόσεις

Μέχρι 420 δόσεις για οφειλές φυσικών προσώπων προς χρηματοδοτικούς φορείς.

  • Αν ο οφειλέτης χρωστάει σε πολλαπλούς πιστωτές (άνω του ενός) και το 90% του συνολικού χρέους του ανήκει μόνο σε έναν ιδιώτη θεσμικό πιστωτή ή τα συνολικά του χρέη (προς όλους τους θεσμικούς πιστωτές) είναι μικρότερα από 10.000 ευρώ, τότε θα πρέπει να ρυθμίσει τα χρέη του απευθείας με τους πιστωτές του

Αναστολή αυτοδικαίως των μέτρων ατομικής και συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης κατά του οφειλέτη (π.χ. πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ή κήρυξη πτώχευσης), υπό τον όρο τήρησης της ρύθμισης
Έκδοση αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας
Έως 240 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο και τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης
Δυνατότητα διαγραφής βασικής οφειλής, τόκων, προστίμων & προσαυξήσεων
Επιδότηση δόσης δανείων ευάλωτων νοικοκυριών με υποθήκη / προσημείωση στην 1η κατοικία, ύψους έως 210 ευρώ μηνιαίως για 5 έτη.

Όλοι οι οφειλέτες νομικά και φυσικά πρόσωπα ακόμη και πρόσωπα που δεν ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα ή ελεύθερο επάγγελμα.

Το σύνολο των οφειλών προς τους πιστωτές υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ τουλάχιστον το 90% των συνολικών οφειλών δεν οφείλεται σε έναν χρηματοδοτικό φορέα
o οφειλέτης δεν έχει υποβάλει αίτηση ή υπαχθεί σε διαδικασίες εξυγίανσης, πτώχευσης, εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών με βάση διατάξεις προηγούμενων νόμων, π.χ 4469/2017, 3869/2010 κλπ ή έχει έγκαιρα παραιτηθεί από τις ανωτέρω διαδικασίες.

Ο οφειλέτης δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης του αρ.68 του ν.4307/2015.

Ο οφειλέτης έχει εξυπηρετούμενες ή ενήμερες οφειλές προς το σύνολο των πιστωτών του, αλλά επικαλείται γεγονότα από τα οποία να προκύπτει η επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης σε ποσοστό τουλάχιστον 20% (εξαιτίας μείωσης των εισοδημάτων του είτε αύξησης των δαπανών του) οφειλέτης δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης του αρ.68 του ν.4307/2015.

Ο οφειλέτης (φυσικό πρόσωπο ή οι διαχειριστές νομικού προσώπου) δεν έχει καταδικαστεί σε αδικήματα όπως φοροδιαφυγή, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες, κλπ.

Ο οφειλέτης δεν έχει τεθεί σε λύση ή εκκαθάριση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Έχετε Απορίες;

Ρωτήστε μας και θα σας απαντήσουμε.

Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε 7 ημέρες την εβδομάδα και να απαντήσουμε εντός 24 ωρών. Επιπλέον, μπορείτε να βρείτε τις περισσότερες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας απευθείας σε αυτήν τη σελίδα.

Λεωφ. Κηφισίας 166
Τηλ: 2108056856
E-mail: info@ffc.gr