• +30 210 80 56 856

Reporter

Reporter.gr - Eιδήσεις, Οικονομία, Επιχειρήσεις, Χρηματιστήριο, Ναυτιλία
 1. Θετικό το τεστ του Σαββατοκύριακου- Τι ανοίγει μέχρι τέλος Μαϊου

  Θετικό το τεστ του Σαββατοκύριακου- Τι ανοίγει μέχρι τέλος Μαϊου

  Αισιόδοξες ήταν οι πρώτες μέρες «ελευθερίας» για τους Έλληνες, καθώς εκμεταλλεύτηκαν την άρση των περιορισμών και τον καλό καιρό, για μία βουτιά, ένα γεύμα στο εστιατόρια, ακόμα και μία απόδραση στα κοντινά νησιά της Αττικής. Ικανοποίηση από τις αρχές για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα, καφέ και εστιατόρια.

  Αναλυτικότερα, οι κοντινές στην Αθήνα παραλίες ήταν γεμάτες, αφού το καλοκαίρι έχει κάνει αισθητή την παρουσία του. Ταυτόχρονα, αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια της χώρας ήδη από την Παρασκευή 14/5, αλλά και στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.

  Άλλοι πάλι, εκμεταλλεύτηκαν τα ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή, για να κάνουν τις αγορές τους ελευθέρα χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού ή να έχουν χρονόμετρο δύο ωρών, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

  Τέλος, πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να θαυμάσουν τα έργα της Εθνικής Πινακοθήκης, η οποία άνοιξε ξανά στο κοινό έπειτα από σχεδόν 10 ολόκληρα χρόνια ανακαίνισης. Μάλιστα η ουρά ήταν τόσο μεγάλη, που έφτανε μέχρι τη Μιχαλακοπούλου, αποτρέποντας ορισμένους από το να τολμήσουν να περιμένουν στη ζέστη για να δουν τα εκθέματα.

  Τα επόμενα βήματα

  Μετά το άνοιγμα του τουρισμού, την κατάργηση των μηνυμάτων και την διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας μέχρι της 12:30 το βράδυ, η κυβέρνηση περνάει στο επόμενο βήμα της άρσης των περιορισμών, αφού τα προηγούμενα δεν είχαν αντίκτυπο στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

  Αναλυτικότερα:

  Από την Δευτέρα 17/5 επαναλειτουργούν οι δημόσιοι και βρεφονηπιακοί σταθμοί

  Στις 21/5 ανοίγουν και πάλι τα θερινά σινεμά με 75% πληρότητα

  Στις 28/5 ξεκινούν οι συναυλίες σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 50%

  Και στις 31/5 αναμένεται να ανοίξουν και τα γυμναστήρια μετά από επαναξιολόγηση

  Τέλος, έρχονται αποφάσεις για την αύξηση του ορίου των 100 ατόμων στις δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, όπως είπε και ο κύριος Γεωργιάδης νωρίτερα.

  Σε ό,τι αφορά την εκκρεμότητα των εσωτερικών χώρων εστίασης υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50-70% προς το τέλος Ιουνίου γιατί τότε θα έχει εμβολιαστεί το 50% των ενήλικων πολιτών έστω και με την πρώτη δόση.

  • Ελευθερία
  • Τουρισμός
  • εστίαση
  • πανδημία
  • Μόσιαλος:Αν επικρατήσει το ινδικό στέλεχος, θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότεροι

   Μόσιαλος:Αν επικρατήσει το ινδικό στέλεχος, θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότεροι

   Ο καθηγητής για την Πολιτική της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, «χτυπάει καμπανάκι» για την ινδική μετάλλαξη του κορονοΐού υπογραμμίζοντας την σημασία του εμβολιασμού.

   Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

   «Φαίνεται ότι τις επόμενες εβδομάδες η νέα ινδική παραλλαγή του κορονοϊού θα επικρατήσει στη Μεγάλη Βρετανία. Αν όντως πρόκειται για στέλεχος κατά 50% πιο μολυσματικό από το κυκλοφορούν βρετανικό (Kent), αυτό θα έχει επιπτώσεις στην επίτευξη της ανοσίας στην κοινότητα.

   186535828 4016225938416662 7774848969005996746 n

   Στη συνημμένη εικόνα, φαίνεται πως επηρεάζεται ποσοστιαία η ανοσία της κοινότητας ανάλογα με τη μεταδοτικότητα του ιού που κυκλοφορεί.

   Είναι σημαντικό να μην επικρατήσει το ινδικό στέλεχος, γιατί θα χρειαστεί να εμβολιαστούν περισσότεροι, και (συνυπολογίζοντας αυτούς που έχουν ανοσία λόγω πρότερης λοίμωξης από τον ιό) το ποσοστό που θα χρειαστεί αντιστοιχεί στο 83.3% του πληθυσμού (10/12).

   Αν δεν επικρατήσει το ινδικό στέλεχος το απαραίτητο ποσοστό για την επίτευξη ανοσίας της κοινότητας θα είναι 75%.

   Στην Αγγλία η επίτευξη του 83% θα είναι εφικτή γιατί ένα σημαντικό ποσοστό (περίπου το 1/3) όσων δεν έχουν εμβολιαστεί έχουν αντισώματα. Το ίδιο είναι πιθανό να ισχύει επομένως και για τα παιδιά. Επίσης στις ηλικίες άνω των 70 ετών το ποσοστό των εμβολιασθέντων υπερβαίνει το 90%.

   Στην Ελλάδα όμως και σε άλλες χώρες, που δεν υπήρξε τόσο μεγάλη έκθεση στον κορονοϊό όσο στη Βρετανία, δεν θα είναι εύκολο να πετύχουμε ποσοστά της τάξης του 80-85% αν δεν έχουμε καταφέρει να εμβολιάσουμε το 80% τουλάχιστον των ενηλίκων, παίρνοντας υπόψη ότι τα εμβολία δεν είναι 100% αποτελεσματικά. Στο % αυτό θα προστεθεί και το % όσων έχουν ανοσία λόγω πρότερης λοίμωξης από τον ιό, που μάλλον δεν υπερβαίνει το 10%.

   Επομένως χρειάζεται προσοχή μέχρι να πετυχούμε μεγάλα ποσοστά εμβολιασμου στη χώρα μας. Το πρόβλημα δεν θα το έχει η μεγάλη πλειοψηφία των εμβολιασμένων. Θα έχουν πρόβλημα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν αναπτύξουν ανοσία μετά τον εμβολιασμό και τα παιδιά. Γνωρίζουμε όμως, με βάση τα στοιχεία του Ισραήλ, πως o μαζικός εμβολιασμός των ενηλίκων προστατεύει και τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί. Γιατί εκεί έχουν πετύχει σημαντική ανοσία στην κοινότητα».

   • Μοσιάλος
   • ινδικό στέλεχος
   • πανδημία
   • εμβόλιο
   • Κουτσούμπας: Άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

    Κουτσούμπας: Άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το Παλαιστινιακό κράτος

    «Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό από τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ που γίνονται με τις πλάτες των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ», δήλωσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από την αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης της Ισραηλινής κατοχής.

    «Απαιτούμε εδώ και τώρα η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους, με βάση την ομόφωνη απόφαση της βουλής του 2015. Απαιτούμε να απεμπλακεί η Ελλάδα από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους τον λαό και τη χώρα μας», τόνισε.

    • Κουτσούμπας
    • ελληνική κυβέρνηση
    • Παλαιστινιακό κράτος
    • Ισραήλ
    • Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε την 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

     Γεωργιάδης: Επισκέφθηκε την 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

     Την 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επισκέφθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης την Κυριακή 16/5.

     "Απίστευτη ομορφιά και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου" έγραψε ο κ. Γεωργιάδης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης .

     Υπενθυμίζεται ότι η 67η Ανθοκομική Έκθεση πραγματοποιείται φέτος, από 6 έως 23 Μαΐου 2021, στο 'Αλσος Κηφισιάς "Δημήτρης Ζωμόπουλος" και λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 - 22.00.

     {https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1393939737807884296/photo/4}

     • Γεωργιάδης
     • 67η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
     • υπουργός επενδύσεων και ανάπτυξης
     • επίσκεψη
     • Σταϊκούρας: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας-Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

      Σταϊκούρας: Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους φορέων της Κεντρικής Μακεδονίας-Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

      Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, καθώς και διά ζώσης επαφών που θα έχει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το επόμενο τριήμερο.

      Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει αύριο, Δευτέρα 17/5 τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο κύκλου τηλεδιασκέψεων με τις τοπικές κοινωνίες των 13 Περιφερειών της χώρας. Θα παρουσιαστούν οι δράσεις του Υπουργείου Οικονομικών για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Παραγωγικών Φορέων της, θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους.

      Μεθαύριο, Τρίτη 17/5 και την Τετάρτη 18/5 ο Υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων, κατά τις οποίες θα συζητηθούν καίρια ζητήματα γύρω από την οικονομία, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις κατά τη μετάβαση στη μετά-κορονοϊό εποχή, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

      Ειδικότερα, την Τρίτη ο κ. Σταϊκούρας θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρο Καλαφάτη. Στη συνέχεια, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), ενώ το απόγευμα θα παραβρεθεί στη Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

      Την Τετάρτη, ο Υπουργός Οικονομικών θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα γραφεία του ΣΒΕ και στα νέα γραφεία της εταιρείας παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Deloitte, ενώ αργότερα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα.

      • ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
      • ΥΠΟΙΚ
      • Κεντρική Μακεδονία
      • Θεσσαλονίκη
      • Συνάντηση Κεραμέως με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ

       Συνάντηση Κεραμέως με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ

       Με την αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Πολιτική, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, συναντήθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όπου σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης και οι στρατηγικοί μεταρρυθμιστικοί άξονες" βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

       Η κ. Κεραμέως ανέπτυξε στην κ. Βεστάγκερ τους πέντε βασικούς πυλώνες των μεταρρυθμίσεων στην Παιδεία: "αναβάθμιση ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων, συμπερίληψη, αυτονομία και αξιολόγηση, σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης του εκπαιδευτικού μας συστήματος".

       Αναφερόμενη στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης, η κ. Κεραμέως ανέλυσε, ότι στοχεύουν στην ενίσχυση του ψηφιακού εξοπλισμού σχολείων και μαθητών, στην ενίσχυση των δικτύων, την καλλιέργεια ψηφιακών δεξιοτήτων, και στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

       "Αξιοποιώντας το ψηφιακό άλμα που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης", ανέφερε στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, η υπουργός Παιδείας.

       • Κεραμέως
       • αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
       • Μαργκρέτε Βεστάγκερ
       • Παιδεία
       • Πρόστιμα: €151.400 στην εστίαση για παραβιάσεις των μέτρων

        Πρόστιμα: €151.400 στην εστίαση για παραβιάσεις των μέτρων

        Συνολικά 72.911 ελέγχους διενήργησαν το Σάββατο 16/5 οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Σ.ΕΠ.Ε., Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) και κατέγραψαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την αποτίμηση των ελέγχων COVID-19.

        Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 151.400 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οχτώ επιχειρήσεις.

        Κατά τη δεύτερη ημέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στην εστίαση-ποτό κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα (6 κυρώσεις αναστολής λειτουργίας), Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή.

        Υψηλή παραβατικότητα σημειώθηκε και σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις.

        Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις παραμονής και εξυπηρέτησης πελατών σε εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων και η μη τήρηση του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων.

        • πρόστιμα
        • παραβιάσεις μέτρων
        • εστίαση
        • ΕΛΑΣ
        • Φίλης: Η Σακελλαροπούλου στο φράχτη του Έβρου μας λυπεί

         Φίλης: Η Σακελλαροπούλου στο φράχτη του Έβρου μας λυπεί

         «Η επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας να «τιμήσει» με την παρουσία της τον «φράχτη του Έβρου», μας λυπεί βαθύτατα» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης για την επίσκεψη της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον Έβρο.

         «Αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της επίσκεψής της εκεί και των δηλώσεων της, με φόντο αυτό το «τείχος», που δεν προσφέρει καμία ουσιαστική προστασία στα σύνορα από την τουρκική επιθετικότητα, αλλά λειτουργεί ως προπύργιο αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής υστερίας και ως συμβολική επιβράβευση ρατσιστικών και εθνικιστικών στερεοτύπων» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή του.

         Ο κ. Φίλης προσθέτει, μεταξύ άλλων, πως «η κυρία Σακελλαροπούλου, όφειλε να μείνει μακριά από τέτοιου τύπου θεσμικές «συνηγορίες» προς την αντιπροσφυγική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης «του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

         Και καταλήγει: «Ο Έβρος και όλη η επικράτεια έχουν αρκετά μέρη πολύ πιο κατάλληλα για δηλώσεις απέναντι στον τουρκικό εθνικισμό και τις προκλήσεις Ερντογάν. Ο «φράχτης» της μισανθρωπίας και των ανθρώπινων τραγωδιών ήταν το πλέον ακατάλληλο».

         Νωρίτερα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, δήλωσε από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, ότι «Η Ελλάδα σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο, ταυτόχρονα, όμως, δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν».

         «Βρίσκομαι σήμερα κοντά σε όλους εκείνους που με αυταπάρνηση υπερασπίζονται την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και εγγυώνται την ασφάλειά της. Η Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου, σέβεται την ειρηνική συνύπαρξη, τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα όμως δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν», είπε η κ. Σακελλαροπούλου.

         • Φιλης
         • Σακελλαρόπουλου
         • ΦΡΑΧΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
         • ΠτΔ
         • ΕΟΔΥ: 6.323 rapid tests το Σάββατο 15/5- 114 θετικά

          ΕΟΔΥ: 6.323 rapid tests το Σάββατο 15/5- 114 θετικά

          Το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 29 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 23 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 6.323 rapid test και ανευρέθηκαν 114 θετικά (1.8%).

          Από τις 114 περιπτώσεις, οι 54 αφορούν άνδρες και οι 60 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη (μέση ηλικία τα 36.37 έτη).

          Ειδικότερα:

          1. ΠΕ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Δ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

          505 rapid test με 23 θετικά (4.55%) αφορούν σε 14 άνδρες και 9 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 25 έτη

          1. ΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: Δ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

          660 rapid test με 18 θετικά (2.73%) αφορούν σε 10 άνδρες και 8 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη

          1. ΠΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ: ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

          812 rapid test με 25 θετικά (3.08%) αφορούν σε 14 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 44 έτη

          1. ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

          294 rapid test με 6 θετικά (2.04%) αφορούν σε 1 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

          1. ΠΕ ΑΡΤΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

          178 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ

          266 rapid test με 7 θετικά (2.63%) αφορούν σε 2 άνδρες και 5 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη

          1. ΠΕ ΑΧΑΪΑΣ: ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΑΡΑΜΠΟΥΡΑ

          148 rapid test με 3 θετικά (2.03%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη

          1. ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ: ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ ΔΡΑΜΑΣ

          9 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΔΡΑΜΑΣ: ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΔΡΑΜΑΣ

          14 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΕΒΡΟΥ: ΚΤΗΜΑ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ΣΑΛΑΜΙΝΑ

          17 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΕΥΒΟΙΑΣ: DRIVE THROUGH ΠΑΡΚΟ ΒΟΥΡΚΟΥ, ΧΑΛΚΙΔΑ

          179 rapid test με 2 θετικά (1.12%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 47 έτη

          1. ΠΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΒΑΣΙΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

          80 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

          435 rapid test με 3 θετικά (0.69%) αφορούν σε 1 άνδρα και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 48 έτη

          1. ΠΕ ΚΑΛΥΜΝΟΥ: ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

          110 rapid test με 13 θετικά (11.82%) αφορούν σε 6 άνδρες και 7 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη

          1. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΙΚ.ΠΛΑΣΤΗΡΑ(ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ)

          194 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

          53 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: ΑΓΙΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

          174 rapid test με 1 θετικό (0.57%) αφορά σε 1 γυναίκα 42 ετών

          1. ΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ΣΠΑΡΤΗ

          64 rapid test με 2 θετικά (3.13%) αφορούν σε 1 άνδρα και 1 γυναίκα με διάμεση ηλικία τα 23 έτη

          1. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

          364 rapid test με 2 θετικά (0.55%) αφορούν σε 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 31 έτη

          1. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

          12 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

          71 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ: ΑΝΩ ΒΟΛΟΣ

          285 αρνητικά rapid test

          1. ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

          302 rapid test με 1 θετικό (0.33%) αφορά σε 1 γυναίκα 48 ετών

          1. ΠΕ ΠΑΡΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑΟΥΣΑΣ

          64 rapid test με 1 θετικό (1.56%) αφορά σε 1 γυναίκα 30 ετών

          1. ΠΕ ΣΑΜΟΥ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ ΣΑΜΟΥ

          101 rapid test με 1 θετικό (0.99%) αφορά σε 1 κορίτσι 2 ετών

          1. ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

          195 rapid test με 1 θετικό (0.51%) αφορά σε 1 άνδρα 65 ετών

          1. ΠΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΣΕ,ΤΡΙΚΑΛΑ

          100 rapid test με 1 θετικό (1%) αφορά σε 1 γυναίκα 47 ετών

          1. ΠΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: DRIVE THROUGH ΛΑΜΙΑ

          546 rapid test με 3 θετικά (0.55%) αφορούν σε 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 37 έτη

          1. ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: ΑΝΤΙΓΟΝΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

          91 rapid test με 1 θετικό (1.1%) αφορά σε 1 γυναίκα 16 ετών

          • ΕΟΔΥ
          • Rapid tests
          • πανδημία
          • ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
          • Υπ.Υγείας: Εκδήλωση με θέμα «Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς»

           Υπ.Υγείας: Εκδήλωση με θέμα «Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς»
           Διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς» θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 και ώρα 12:30, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία το Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ελλάδα.
            

           Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημόσιας Υγείας (European Public Health Association – EUPHA), η οποία συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Υγείας της Ε.Ε. και υποστηρίζεται από τον ΠΟΥ Ευρώπης. Στόχος η ενημέρωση του κοινού για κρίσιμα θέματα Δημόσιας Υγείας, καθώς και η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων Δημόσιας Υγείας όλης της Ευρώπης.

           Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας θα ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 17 Μαΐου 2021. Κάθε ημέρα θα έχει και μια διαφορετική θεματική ενότητα:

           • Δευτέρα 17 Μαΐου: «Επικοινωνία της Επιστήμης και της Υγείας»
           • Τρίτη 18 Μαΐου: «Νέες προκλήσεις στην Ψυχική Υγεία»
           • Τετάρτη 19 Μαΐου: «Η τοπική μας κοινότητα»
           • Πέμπτη 20 Μαΐου: «Όλοι για μία Υγεία»
           • Παρασκευή 21 Μαΐου: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

           Η Ελλάδα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διοργάνωση με το επίκαιρο θέμα της συζήτησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Δημόσια Υγεία.

           Παράλληλος σκοπός της εκδήλωσης είναι η αποτίμηση και ο προγραμματισμός των στόχων και των δράσεων των νεοσυσταθεισών Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας των Υγειονομικών Περιφερειών, οι οποίες θεσπίστηκαν με το Νόμο 4675/2020, καθώς και οι συνέργειες που δύνανται να αναπτυχθούν με τις υφιστάμενες δομές και με φορείς Δημόσιας Υγείας.

           Στον φετινό εορτασμό, 40 χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την διεξαγωγή περίπου 200 εκδηλώσεων σε 19 γλώσσες.

           • ΥπΥγείας
           • Ενώνουμε δυνάμεις για πιο υγιείς πληθυσμούς
           • εκδήλωση
           • ΠΟΥ

           Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
           +30 210 80 56 859
           • Greek (GR)
           • English (UK)