• +30 210 80 56 856

Ναυτεμπορική

Οικονομία & Αγορές | naftemporiki.gr
 1. ΥΠΟΙΚ: Τηλεδιάσκεψη Χρ. Σταϊκούρα με εκπροσώπους φορέων της Κ. Μακεδονίας

  Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της πόλης της Θεσσαλονίκης θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, καθώς και διά ζώσης επαφών που θα έχει ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας το επόμενο τριήμερο.
 2. Royal Caribbean: Ακύρωση κρουαζιέρας στο Ισραήλ λόγω των εχθροπραξιών

  Η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean ακύρωσε μια νέα γραμμή που είχε προγραμματιστεί για ταξίδια από το Ισραήλ στην Ελλάδα και την Κύπρο από τον επόμενο μήνα, επικαλούμενη ανησυχίες για την ασφάλεια λόγω της έντασης στη Λωρίδα της Γάζας.
 3. Xωρίς εμπόδια πλέον η μεταβίβαση του Ελληνικού

  Δεν υπάρχει δάσος στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κλείνοντας μια από τις βασικές εκκρεμότητες για την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης της Ελληνικό Α.Ε. στη Lamda Development.
 4. Κοινωνικός τουρισμός: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και ποιοι είναι δικαιούχοι

  Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, για την περίοδο 2021-22.
 5. Ρόδος: Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν κατέπλευσε στο λιμάνι σήμερα το πρωί

  Κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν. Πρόκειται για το «MEIN SCHIFF 5», το οποίο πραγματοποιεί επταήμερο ταξίδι με 996 επιβάτες κυρίως Γερμανούς. Το πλοίο, το οποίο ουσιαστικά ανοίγειτην «αυλαία» της κρουαζιέρας στο νησί, ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ηράκλειο όπου είναι και home port και θα επιστρέψει εκεί.
 6. Ποιες πληρωμές θα καταβληθούν από ΥΠΕΡΓ, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ την εβδομάδα 17-21 Μάϊου

  Την πληρωμή των αποζημιώσεων για την αποζημίωση δώρου Πάσχα Απριλίου για αναστολές συμβάσεων εργασίας και μια ακόμη καταβολή αναδρομικών σε κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 17-21 Μαΐου. 
 7. Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται «γενναία» και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού

  «Ένα ‘γενναίο’ και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση», υπογράμμισε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις Γεωργιάδης.
 8. Τι είναι η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων και ποιοι έχουν υποχρέωση συμπλήρωσης

  Η Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίων αποτελεί μαζί με το κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες,  το τρίτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της καταγραφής και διαχείρισης της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα. 
 9. Συμφωνία εξυγίανσης: Η διαδικασία για μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά από 1η Ιουνίου

  Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών ή μέσω της διαδικασίας της εξυγίανσης.
 10. Κεφάλαια επανεκκίνησης: Στο τραπέζι και η στήριξη του λιανεμπορίου

  Περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, μέσω ΕΣΠΑ, για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης για εστίαση, γυμναστήρια – παιδότοπους, δικηγόρους και ξενοδοχεία. Στο «τραπέζι» και ένα ακόμα αντίστοιχο πρόγραμμα, για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων του λιανεμπορίου όπως ένδυση, υπόδηση και εποχικές επιχειρήσεις.

Λεωφ. Κηφισίας 166, Μαρούσι
+30 210 80 56 859
 • Greek (GR)
 • English (UK)